Vanuit een jarenlang onderzoek naar mijn eigen ik als een HSP (Hoog Sensitief Persoon) en ondernemend mens HSO (Hoog Sensitieve Ondernemer) kan ik terugzien op veel zelfstudietijd en persoonlijke ervaringen die mij gebracht hebben tot wat ik vandaag ben. Tot het moment dat ik mijzelf overtuigde dat mijn HSP eigenschappen toch écht een toegevoegde waarde hebben op zakelijk gebied was er bij mij veel onzekerheid. Vaak miste ik het zelfvertrouwen om vast te houden aan mijn eigen inzichten en de mogelijkheden die daar aan verbonden waren.

Meningen van anderen die enigszins logisch leken volgde ik, ondanks dat ik voelde en wist niet de juiste dingen te doen. Steeds vaker werd mij duidelijk dat ik verder van mijn eigen gevoel aan het verwijderen was, mijn zijn, mijn zin. Naarmate dat mijn bewustzijn groeide voelde het niet meer goed als ik mijn intuïtie niet volgde.

Toen het moment zich voordeed dat ik mij niet meer liet leiden door de invloeden van buitenaf en er zelf van overtuigd was dat mijn eigen keuzes de best doordachte en meest doorleefde keuzes waren heb ik afscheid genomen van die andere ik. Nu weet ik dat mijn intuïtie altijd het juiste pad aangeeft. HSP mensen krijgen van nature een talent mee waar zij op kunnen vertrouwen. Na jaren lang oefenen en trainen kan ik vol overgave op mijn intuïtie vertrouwen zoals het mij ook ingegeven wordt.

Mijn intuïtie wordt later ook altijd bevestigd door de feiten. Ben ik nu aan het zweven, is het spiritualiteit? Waarschijnlijk wel en dat geeft mij ook veel rust. Dat is mijn kracht geworden als mens en ondernemer. Er kwam veel duidelijkheid voor mij toen ik mijzelf leerde begrijpen. En toen alles op zijn plaats viel werd ik daar heel erg blij en gelukkig van. En dat geluk en het gevoel van vrijheid breng ik daarom graag over aan hen die in het nieuwe ondernemen interesse hebben. Je talenten maken je een sterke schakel voor wat de huidige maatschappij nodig heeft.

 

Mijn werk doe ik vanuit mijn hart, mijn zin en mijn zijn. Op deze manier kan ik eenvoudig overdragen wat er voor je nodig is, en dat het ook echt helpt. Planningen en prognoses worden vaak niet gehaald omdat de stress daarvan alle energie verlegt naar een negatieve spiraal. Onderneem in het huidige nu en de vervulling van je ondernemerswens kent geen teleurstellingen meer. Natuurlijk is het zo dat als je wens gehaald is dat je daar heel erg blij en trots van zult worden. Geloof mij, de frustraties van een niet gehaald ondernemingsplan maken je echt ongelukkiger.
Ik spreek hier uit persoonlijke ervaring.

En het helpt ook niet er nog harder aan te gaan werken, wat niet betekent dat je achterover kunt gaan hangen. Zakelijk gezien is het nodig een doelstelling te hebben anders doe je iets wat niet bij je past. Bepaal globaal waar je naartoe wilt en houdt er rekening mee dat een scenario zomaar een andere wending kan krijgen. Dan kun je in alle vrijheid ondernemen en je kansen ook daadwerkelijk zien zodra deze zich aanbieden. Je brein wordt dan niet vertroebelt door rationele belemmeringen. Je zult daar iets mee gaan zien in plaats van dat je iets wilt zien. Deze openheid van geest laat zien wat er is zodat je het ook kunt omarmen. Als je kunt accepteren wat er in het moment is dan kun je ook gaan groeien naar iets wat nog mooier is en wat je misschien al verwacht had.

Hier wordt je pas echt blij van. Dat is volgens mij ook de essentie in het zaken doen en die draag ik graag aan je over. Sta open voor de onvoorspelbare dingen zodat je vrij van belemmeringen kunt ondernemen. Laat je intuïtie je beste maatje zijn. Die zorgt voor de energie en de resultaten die je verdient te ontvangen.

Wil je meer weten of meteen om de tafel?  Bel 06-23203243 of mail me voor een kennismaking.